JoLo Caravan #1 ’77 Bürstner Flipper 320

Na het afronden van mijn “test” caravan, een ’94 Dethleffs, werd ik verliefd op het restylen van retro caravans. Klussen, opknappen, verbeteren en stylen dat zijn de dingen waar ik blij van word. De zoektocht naar deze heerlijke klassieker bracht me naar Silvolde… Daar stond ze onder een groot blauw zijl, in de achtertuin van een hele lieve wat oudere dame. Vroeger ging ze er zelf vaak mee op stap. Na een goede kritische blik op en onder en in de retro caravan, verbaasde ik me over de staat! Zelfs de oude registratie papieren heb ik er bij!


Het opknappen & caravan pimpen kon beginnen… Maar eerst even flink de borstel eroverheen! Ze was wat groen, en had zeker een beetje liefde nodig.
Wat ik er allemaal aan gedaan heb? Zoooo… Heb je even!?

In principe alles, maar dan ook echt alles!
Het gehele interieur is van “retro” bruin, naar fris wit gegaan met 2 lagen super goede krasvaste hoogglans lak, alles is 2 keer gegrond met Avis Multiprimer. De kast heb ik aangepast, door meer planken er in te plaatsen waardoor er meer bergruimte komt, en veel meer stevigheid.



De 230v bedrading heb ik vervangen en is helemaal gecontroleerd, de 12v instalatie is enkel nog maar voor de kraan. Deze heeft uiteraard stromend water! Voor de verlichting heb ik een schakelaar gemaakt tegen de kast wand. Een dimbaare ledstrip onder het keukentje, want… goed licht in een caravan hadden ze niet “vroeger”. Voor de gordijnen ben ik zelf achter de naaimachine gekropen. Dat heb ik toen ik een jaar of 10 was van m’n moeder geleerd.

Na Alle styling en kleurtjes was ook de techniek aan de beurt… De banden heb ik vervangen, want deze waren 18 jaar oud!! Ik heb gekozen voor versterkte VAN bandjes, dit omdat een caravan altijd op z’n wielen staat en vaak lang op 1 plek, dit om hobbelen te voorkomen. De velgen heb ik een goede behandeling gegeven, en in de kleur van de buiten lak geschilderd. Ook de remmen en de lagers heb ik schoon gemaakt en afgesteld (18 jaar in de auto garage gewerkt, dus hier zat het wel goed) Kijk ook eens mijn insta.. daar staan wat making off shots.

De gehele buitenkant zit na het schilderen super strak in de Nano Coating, hiermee kun je hem wanneer hij vies is heel makkelijk schoon maken, en parelt het water er zo vanaf.

Ik heb een zonnedoek voorzien van een caravan pees, deze hoeft dan niet met touw vast gemaakt te worden maar schuif je er zo in. Extra gezellig en maakt de retro look compleet.

Als laatste heb ik de vloer aangepakt, een mooie strakke laminaat vloer, met afgekitte naden, zó mooi en netjes… i love it!

Er is nog zo veel meer gedaan, maak gezellig een kijk afspraak! Dan zie je het zelf en wie weet start jullie avontuur en retro caravan life met dit juweeltje… <3


De prijs van de Bürstner Flipper 320 is € 4100,- incl kussens en styling

  • bouwjaar: 1977
  • 3 slaap plekken (4e te realiseren met stapel bed of bovenbed)
  • 4-5 zit plaatsen
  • leeg gewicht: 490 kg
  • laad vermogen: 160 kg
  • Sta hoogte 1.87mtr
  • bedmaat 1.30×1.93mtr
  • totale lengte (kont tot puntje dissel 4.70mtr

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *